De ambachtelijk slager III komt met name voor in ambachtelijke slagerijen. De ambachtelijk slager III controleert het inkomende vlees (karkas of delen) op vastgestelde aspecten. Vervolgens verwerkt hij het (volgens recept) tot producten voor de consument (door uitbenen, verdelen, ontvliezen, portioneren, etc.). Hij zorgt voor een juiste presentatie van de winkel en indien nodig adviseert hij klanten over producten (bijv. over bereidingswijze, producteigenschappen, herkomst, alternatieven). Daarnaast verricht hij, gebruikmakend van specialistische (ambachtelijke) hulpmiddelen, vleesverwerkingswerkzaamheden waarvoor geen recept beschikbaar is. Hij maakt dan van ingrediënten en restproducten experimentele en/of assortimentsproducten (ambachtelijke worstmakerij).
De (niveau-)verschillen tussen de ambachtelijk slager I, II en III worden aanvullend samengevat in de NOK-bijlage.
Resultaatgebieden | Kerntaken | Resultaatindicatoren |
---|---|---|
Controleren inkomende goederen |
|
|
Verwerking grondstoffen en portionering |
|
|
Worstmakerij |
|
|
Verkoopondersteuning en advies |
|
|
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden |
|
|
Ambachtelijk slager I | Ambachtelijk slager II | Ambachtelijk slager III |
---|---|---|
Controleren inkomende goederen | ||
|
|
|
Verwerking grondstoffen en portionering | ||
|
|
|
Worstmakerij | ||
|
|
|
Verkoopondersteuning en advies | ||
|
|
|
Opruim- en schoonmaak-werkzaamheden | ||
|
|
|