Operationele voortgang |
-
realiseren van de uit te voeren werkzaamheden, hiertoe maken van een planning;
-
toewijzen van werkzaamheden aan medewerkers, geven van aanwijzingen/instructies;
-
toezien op de voortgang en uitvoeringskwaliteit van werkzaamheden, indien nodig bijsturen en/of stellen van prioriteiten;
-
toezien op naleving van de voorschriften en werkmethoden;
-
zelf meewerken in de uitvoering en daarbij geven van voorbeeldgedrag;
-
vastleggen van informatie in systeem (uren, verbruiken, etc.);
-
openen van winkel en kassa aan begin van de werkdag, sluiten van winkel en kas
|
-
realisatie werkzaamheden;
-
duidelijkheid instructies;
-
juiste afwegingen/prioriteiten;
-
volgens voorschriften;
-
juiste, tijdige en volledige vastlegging informatie;
-
juist en tijdig opgemerkte knelpunten.
|
Voorraadbeheer |
-
doen van voorraadopnames, inschatten van te verwachten afzet, opstellen van bestellijsten;
-
doorgeven van bestellingen aan vaste leveranciers;
-
aan de hand van inkoopspecificatie (laten) controleren van inkomende grondstoffen (wel of niet voorbewerkt) op vastgestelde aspecten (aantal, gewicht, classificatie, geur, kleur, kwaliteit, temperatuur, etc.);
-
afstemmen van opgemerkte afwijkingen, terugsturen van foutieve goederen;
-
(laten) opslaan van goederen in daarvoor bestemde ruimte (zoals koelcel of diepvries).
|
-
beschikbaarheid voorraden;
-
tijdig doorgeven bestellingen;
-
volgens procedure;
-
kwaliteit controle;
-
juiste en tijdige actie op opgemerkte afwijkingen;
-
juiste opslag.
|
Verwerking grondstoffen en portionering |
-
omrekenen van productieaantallen naar benodigde grond- en hulpstoffen;
-
verzamelen en eventueel afwegen van benodigde grond- en hulpstoffen;
-
bewerken van (wel of niet voorbewerkt) vlees tot verkoopklare producten door onder meer:
- uitbenen van karkassen;
- afsnijden, ontbenen, ontvliezen, etc. van technische delen;
- mengen en afstoppen van worsten;
- marineren, koken, garen, etc. van producten;
-
vastleggen en verantwoorden van verbruikte hoeveelheden;
-
(laten) verpakken van halffabricaten/eindproducten;
-
voor bestellingen/klanten portioneren van verwerkt vlees in gewenste ‘hoeveelheden’.
|
-
volgens fifo-methode;
-
volgens recept;
-
volgens planning/instructie;
-
volgens voorschriften (HACCP, veiligheid, en dergelijke);
-
kwaliteit verrichte werkzaamheden;
-
volgens kwaliteitscriteria;
-
juiste en tijdige verantwoording;
-
verbruikte hoeveelheid (verspilling);
-
volgens klantwens/ portionering.
|
Verkoopondersteuning en advies |
-
(laten) zorgen voor een juiste presentatie van artikelen, prijzen en dergelijke en het voor klanten aantrekkelijk houden van de winkel;
-
(laten) zorgen voor voldoende voorraad in de winkel, (laten) bijvullen van schappen en toonbank;
-
(laten) zorgen voor de presentatie en uitvoering van acties;
-
beantwoorden van klantvragen (bijv. over producteigenschappen, bewaarwijze, bereidingswijze).
|
-
tijdig gevulde schappen/toonbank;
-
volgens voorschriften (onder meer instructie, werkmethoden, HACCP en presentatie);
-
klanttevredenheid.
|
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden |
-
(laten) schoonmaken van de werkomgeving en gebruikte apparatuur en opmerken van bijzonderheden/mankementen;
-
(laten) afvoeren van afval.
|
-
volgens planning/rooster;
-
volgens (veiligheids)voorschriften.
|
Input voor optimalisatie |
-
opmerken van knelpunten in de bedrijfsvoering;
-
doen van voorstellen voor lokale acties, aanschaf van apparatuur en verbetering van werkprocessen;
-
na goedkeuring uitwerken en doorvoeren van verbeteringen in de bedrijfsvoering op aanwijzing van de leidinggevende.
|
-
aantal voorstellen;
-
kwaliteit van voorstellen in termen van:
- haalbaarheid;
- aantal overgenomen ideeën.
|
Personeelsbeheer |
-
regelen van verlof;
-
mede selecteren van nieuwe medewerkers;
-
zorg dragen voor het (laten) opleiden/inwerken van nieuwe medewerkers;
-
voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken.
|
-
motivatie en inzet medewerkers;
-
(kortdurend) verzuim;
-
effectiviteit/efficiency van de personeelsinzet;
-
beschikbaarheid vereiste competenties.
|