Verkoop en afrekening |
-
Opnemen van bestellingen.
-
Aanzetten van klanten tot aanvullende aankopen.
-
Snijden, bereiden (grillen, etc.), afwegen en/of verpakken van producten op basis van klantvraag.
-
Aanslaan van codes of bedragen en/of scannen van voorverpakte artikelen.
-
Afrekenen van eindbedrag.
|
-
Idem I +
-
Beantwoorden van klantvragen (over bijv. producteigenschappen, bewaarwijze, bereidingswijze), raadplegen winkelslager bij moeilijkere vragen.
|
-
Idem I +
-
Volledig zelfstandig beantwoorden van klantvragen (over bijvoorbeeld producteigenschappen, bewaarwijze, bereidingswijze, alternatieven, herkomst).
-
Portioneren van vlees.
|
Verkoopondersteuning |
-
Zorgen voor een juiste presentatie van artikelen, prijzen en dergelijke en het voor klanten aantrekkelijk houden van de winkel.
-
Zorgen voor voldoende voorraad in de winkel, bijvullen van schappen en toonbank.
-
Assisteren bij het opmaken van bestellingen, het uitwerken van reclameacties en het inrichten van productuitstallingen, etalages en dergelijke.
|
|
-
Idem I +
-
Zelfstandig opmaken van bestellingen, uitwerken van reclameacties en het inrichten van productuitstallingen, etalages en dergelijke.
|
Aansturing, opening en afsluiting winkel en kassa |
|
|
-
Openen en/of sluiten van de winkel.
-
Openen van de kassa aan het begin van de werkdag en afsluiten van de kassa bij einde dienst of werkdag.
-
Tellen van ontvangen geld en opmaken van afrekenstaat.
-
Controleren en opbergen/afstorten van geld op voorgeschreven wijze en verklaren van eventuele verschillen.
-
Coördineren van de dagelijkse voortgang van werkzaamheden bij afwezigheid van de leidinggevende.
|
Bereiding producten |
-
Klaarzetten van ingrediënten en hulpmiddelen;
-
Volgens specificatie (exacte hoeveelheid ingrediënten) bereiden van eenvoudige pan- en vlugklare producten en maaltijd(component)en waarvoor enkele handelingen worden verricht, hiertoe onder meer:
- afwegen van ingrediënten;
- wassen, snijden van ingrediënten;
- verdelen van vulling;
- koken, bakken en braden van ingrediënten.
-
In toonbank of opslag wegzetten van producten die klaar zijn.
|
-
Idem I +
-
Volgens recept (herrekenen van te gebruiken ingrediënten op basis van te produceren hoeveelheid eindproduct).
-
Bereiden van eenvoudige pan- en vlugklare producten en maaltijd(component)en.
|
-
Idem II +
-
Bereiden van eenvoudige en samengestelde pan- en vlugklare producten en maaltijd(component)en.
-
Bijregelen bereiding naar eigen inzichten.
|
Opruim- en schoon-maakwerkzaamheden |
-
Opruimen en schoonmaken van werk-, opslag- en winkelruimte.
|
|
|