De afdelingsmanager I komt vooral voor in industriële slagerijen, waar hij (een deel van) de totale slagerij aanstuurt. Hij is als hiërarchisch leidinggevende van ca. 20 medewerkers verantwoordelijk voor het realiseren van de productie van zijn toegewezen organisatieonderdeel en de daarvoor benodigde mensen en middelen. Nadruk ligt op aansturen en afstemmen in de keten. De tijdshorizon van de afdelingsmanager I is beperkt van één tot enkele maanden.
De (niveau-)verschillen tussen de afdelingsmanager I en II worden aanvullend samengevat in de NOK-bijlage.
Resultaatgebieden | Kerntaken | Resultaatindicatoren |
---|---|---|
Realisatie output |
|
|
Beschikbaarheid randvoorwaarden |
|
|
Optimalisatie |
|
|
Personeels-management |
|
|
Rapportage en verantwoording |
|
|
Afdelingsmanager I | Afdelingsmanager II | |
---|---|---|
Aard van leidinggeven | ||
|
|
|
Tijdshorizon | ||
|
|
|
Focus | ||
|
|
|
Planvorming & operationeel beleid | ||
|
|
|
Aandachtsgebied | ||
|
|