Verkoop en afrekening |
-
opnemen van bestellingen;
-
beantwoorden van klantvragen (over bijvoorbeeld producteigenschappen, bewaarwijze, bereidingswijze, alternatieven, herkomst);
-
aanzetten van klanten tot aanvullende aankopen;
-
portioneren van vlees, snijden, bereiden (grillen, etc.), afwegen en/of verpakken van producten op basis van klantvraag;
-
aanslaan van codes of bedragen in de kassa en/of scannen van voorverpakte artikelen;
-
afrekenen van eindbedrag.
|
-
klanttevredenheid;
- snelheid service;
- wijze van benadering;
- kwaliteit advies;
- uitstraling winkel;
-
mate van beantwoording klantvragen;
-
gemiddelde bonwaarde;
-
verkoopomvang aanbiedingen;
-
omvang verspilling (bij portioneren);
-
correcte afrekening;
- aantal/omvang kasverschillen;
-
volgens voorschriften (instructie, werkmethoden).
|
Verkoopondersteuning |
-
zorgen voor een correcte presentatie van artikelen, prijzen en dergelijke en het voor klanten aantrekkelijk houden van de winkel;
-
zorgen voor voldoende voorraad in de winkel, bijvullen van schappen en toonbank;
-
opmaken van bestellingen, uitwerken van reclameacties en het inrichten van productuitstallingen, etalages en dergelijke.
|
-
tijdig gevulde schappen/toonbank;
-
volgens voorschriften (onder meer instructie, werkmethoden, HACCP en presentatie).
|
Aansturing, opening en afsluiting winkel en kassa |
-
openen en/of sluiten van de winkel;
-
openen van de kassa aan het begin van de werkdag, afsluiten van de kassa bij einde dienst of werkdag;
-
tellen van ontvangen geld en opmaken van afrekenstaat;
-
controleren en opbergen/afstorten van geld op voorgeschreven wijze en verklaren van eventuele verschillen;
-
coördineren van de dagelijkse voortgang van werkzaamheden bij afwezigheid van de leidinggevende.
|
-
volgens procedure/voorschrift;
-
verklaarbaarheid kasverschillen;
-
tevredenheid medewerkers en leidinggevende over coördinatie.
|
Bereiding producten |
-
klaarzetten van ingrediënten en hulpmiddelen;
-
volgens recept bereiden van eenvoudige en samengestelde pan- en vlugklare producten en maaltijd(component)en, hiertoe onder meer:
- herrekenen en afwegen van benodigde ingrediënten;
- wassen, snijden en portioneren van ingrediënten;
- opbrengen en verdelen van vulling;
- koken, bakken en braden van ingrediënten;
- bijregelen bereiding naar eigen inzichten;
-
in toonbank of opslag wegzetten van producten die klaar zijn.
|
-
verbruikte hoeveelheden;
-
juiste hoeveelheden;
-
tevredenheid collega’s;
-
volgens voorschriften (onder meer instructie, werkmethoden, HACCP en presentatie).
|
Opruim- en schoonmaakwerkzaamheden |
-
opruimen en schoonmaken van werk-, opslag- en winkelruimte.
|
-
schone en opgeruimde winkel;
-
volgens voorschriften (onder meer instructie, werkmethoden, HACCP en presentatie).
|